Menu

Ďalšie

Olympijské hry - box

Do 57 kg – ženy

koniec udalosti

04.08.2024, 11:00 • Štvrťfinále • Milan Huppert cz

Proti Lin Yu Ting se v semifinále postaví do ringu Esra Yildiz Kahramanová! O vítězství nad brazilskou favoritkou a nasazenou čtyřkou Romeuovou rozhodla až v závěrečném třetím kole, v němž měla výrazně více sil a získala výhru u čtyřech z pěti arbitrů. (11:34:00)

Konec zápasu.
Oběma dochází síly, proto poslední vteřiny nejsou tak atkraktivní. Brazilka se pokoušela dávat rány i ve chvíli, kdy byla sokyně daleko od ní.
Kahramanová zůstává jasně lepší i v momentě, kdy začala poslední minuta zápasu. Působení favorizované Romeuové na turnaji se pomalu, ale jistě chýlí ke konci.
Romeuové jako kdyby došel dech. Na pletivu byla hodně pasivní, zatímco Turkyně vytrvale útočila a udělala další krůček směrem k jistotě medaile.
Obě boxerky si jdou vědomé, že musí tlačit. Lépe začíná Kahramanová, kromě tlaku totiž rozdává i pěkné údery na obličej!

Začalo třetí kolo.
U čtyřech rozhodčích získala druhé kolo Romeuová, zápas tak zůstává naprosto uzavřený. Jen u kanadského arbitra už má finální bod prakticky jistý Kahramanová.

Konec druhého kola.
Teď ale Kahramanová dostala sokyni na pletivo a stihla dát dvě rány, než boxerky odtrhl rozhodčí. Kdo získá druhé kolo?
Každopádně nutno podotknout, že druhé kolo je v režii aktivní Romeuové. Ta sice netrefuje tak dobré rány, ale soustavně drží tlak.
Pěkná levá od Kahramanové, Brazilka s tímto úderem vůbec nepočítala!
Romeuová je pod tlakem a dělá jednu zbytečnost za druhou. V momentě, kdy byl zápas přerušen, tak trefila soupeřku zezadu do hlavy.

Začalo druhé kolo.
Po prvním kole je blíže k postupu do semifinále Turkyně! Rozhodly především první dvě minuty kola, v němž byla jasně lepší, v té poslední už Romeuová trefila pár úderů, ale žádného z pětice rozhodčího o svém vítězství přesvědčit nedokázala.

Konec prvního kola.
Dalšímu klinči dominovala Brazilka, jež počastovala pravý i levý bok Turkyně několika ranami, načež z ústupu trefila obličej.
Romeuová hodila s protihráčkou o zem, za což si okamžitě vysloužila varování od rozhodčího. Za podobné momenty body nezíská, ba naopak.

Do 57 kg – ženy

koniec udalosti

Späť na online