Menu

Ďalšie

Olympijské hry - Surfing

Preteky mužov

Vaast (FRA) a Robinson (AUS)

koniec udalosti

05.08.2024, 22:30 • Teahupoʻo, Tahiti • Semifinále • Karel Jedlička cz

Výsledky:

Kauli Vaast (FRA) – Alonso Correa (PER) 10,96 : 9,60
Jack Robinson (AUS) – Gabriel Medina (BRA) 12,33 : 6,33 (23:38:36)

Tak toto semifinále skutečně nebylo reklamou na surfařský sport, druhou polovinu závodníci jen proleželi na prkně a skóre se již nezměnilo. Ve finále se utkají Robinson a Vaast, na Correu a Medinu zbyl boj o bronz.

Nádherným kouskem však favorita trumfnul Jack Robinson! Přes hřeben vlny dokázal pod sprškou projíždět dobrou půlminutu, opakovaně se vracel na hřbet, chodil do otoček a vysloužil si 7,83 bodu, což se bude těžko překonávat!

Oba borci najížděli prakticky současně. Medina z nízké vlny vyždímal, co se dalo, dokázal se i vracet na hřbet a udržel se na prkně. Od jury dostává 6,33 bodu a jde do vedení před Robinsona, jehož akce nebyla tak povedená a přinesla jen 4,5 bodu.

Výsledek 1. semifinále:

Kauli Vaast (FRA) – Alonso Correa (PER) 10,96 : 9,60

Correovi už nezbývá než si dopádlovat rukama alespoň na menší vlnku, ale zázrak se nestal a nedostal příležitost výrazněji zabodovat. Je rozhodnuto, prvním finalistou se stává rodák z Tahiti Kauli Vaast.

Ve 22. minutě půlhodinového klání předvedl podobnou jízdu na postupně až na hladinu klesající vlně i Vaast, na jeho skóre se dlouho čekalo, ale nakonec dostává 5,83 bodu, což znamená, že jeden z rozhodčích ho ohodnotil o půlbod výše než nejlepší Correovu vlnu. Francouz se tak dostává celkově do těsného vedení 9,83:9,44.

Alonso Correa zaútočil, dokázal se dvakrát nádherně povozit na hřbetu vlny a od poroty dostává vysokou známku 5,67 bodu, čímž přebírá vedení v tomto semifinále.

Preteky mužov

Vaast (FRA) a Robinson (AUS)

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Výsledky:
Kauli Vaast (FRA) - Alonso Correa (PER) 10,96 : 9,60
Jack Robinson (AUS) - Gabriel Medina (BRA) 12,33 : 6,33