Menu

Ďalšie

Olympijské hry - Surfing

Preteky mužov

Vaast (FRA) a Robinson (AUS)

koniec udalosti

05.08.2024, 22:30 • Teahupoʻo, Tahiti • Semifinále • Karel Jedlička cz

Výsledky:

Kauli Vaast (FRA) – Alonso Correa (PER) 10,96 : 9,60
Jack Robinson (AUS) – Gabriel Medina (BRA) 12,33 : 6,33 (23:38:36)

Druhé semifinále skončilo.

Tak toto semifinále skutečně nebylo reklamou na surfařský sport, druhou polovinu závodníci jen proleželi na prkně a skóre se již nezměnilo. Ve finále se utkají Robinson a Vaast, na Correu a Medinu zbyl boj o bronz.
Gabriel Medina stále vyčkává, žádná z vln mu nestála za snahu, raději šetří síly na poslední pokus, jenže do konce zbývá pouhá minuta.
Moře je klidné a surfaři i diváci na okolních lodích stále marně vyhlížejí vlnu, běží přitom již 27. minuta.
Medina začíná být netrpělivý, ale s počasím nic nenadělá. Rozbíhá se 23. minuta druhého semifinále a stále nedostal příležitost zaútočit na postup.
Několik minut teď závodníci vyčkávají na další příhodnou vlnu. Robinson se pokusil najet, ale po vteřině si znovu lehá. Mistr světa Medina má stále jen jeden platný pokus, do konce zbývá 11 minut.

Nádherným kouskem však favorita trumfnul Jack Robinson! Přes hřeben vlny dokázal pod sprškou projíždět dobrou půlminutu, opakovaně se vracel na hřbet, chodil do otoček a vysloužil si 7,83 bodu, což se bude těžko překonávat!

Oba borci najížděli prakticky současně. Medina z nízké vlny vyždímal, co se dalo, dokázal se i vracet na hřbet a udržel se na prkně. Od jury dostává 6,33 bodu a jde do vedení před Robinsona, jehož akce nebyla tak povedená a přinesla jen 4,5 bodu.
Jako první se vydal na vlnu Robinson, ale okamžitě skončil ve vodě a zapisuje jen symbolických půl bodu.
Oba závodníci zatím těsně bok po boku vyčkávají na příhodnou chvíli, za prvních pět minut jim ještě oceán neposkytl možnost předvést své umění.
Úřadující mistr světa Gabriel Medina je v druhém semifinále jasným favoritem proti o čtyři roky mladšímu Australanu Jacku Robinsonovi.

Začalo druhé semifinále.

Výsledek 1. semifinále:

Kauli Vaast (FRA) – Alonso Correa (PER) 10,96 : 9,60

První semifinále skončilo.

Correovi už nezbývá než si dopádlovat rukama alespoň na menší vlnku, ale zázrak se nestal a nedostal příležitost výrazněji zabodovat. Je rozhodnuto, prvním finalistou se stává rodák z Tahiti Kauli Vaast.
Začala předposlední minuta. Correa musí zabodovat za 5,30, výhodou je přednost při nájezdu na příští vlnu. Mnoho času již šestadvacetiletému Jihoameričanovi nezbývá, bude to hop anebo trop.
Zadařilo se opět Vaastovi, který si zlepšil druhou hodnocenou vlnu přes pět bodů a tři minuty před koncem vede 10,96:9,60.
Do konce prvního semifinále zbývá pět minut a oba surfaři teď nějaký čas vyhlížejí další vlnu, jenže Tichý oceán dělá čest svému jménu.

Preteky mužov

Vaast (FRA) a Robinson (AUS)

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Výsledky:
Kauli Vaast (FRA) - Alonso Correa (PER) 10,96 : 9,60
Jack Robinson (AUS) - Gabriel Medina (BRA) 12,33 : 6,33