Menu

Ďalšie

Olympijské hry - pozemný hokej - ženy

Belgie – Japonsko

3:0

koniec udalosti (0:0, 2:0, 0:0, 1:0)

31.07.2024, 17:00 • Skupina A • Milan Huppert cz

Belgické pozemní hokejistky udržují neporazitelnost i po třetím skupinovém zápase! V roli velkých favoritek zdolaly Japonky 3:0. Evropanky dominovaly hlavně v první polovině zápasu, v níž skórovaly Helene Brasseurová a Charlotte Englebertová. Ve třetí a čtvrté čtvrtině se favoritky soustředily spíše na bránění výsledku, který přesto ještě zvládla navýšit Ambre Ballenghienová střelou z otočky.

Svěřenkyně trenéra Ehrena si polepšily na devět bodů a už se nemusí strachovat o postup do vyřazovací fáze. Japonky zůstávají na nule a musí ještě pořádně zabrat, pokud se nechtějí s turnajem rozloučit v nejkratší možné době. (18:30:52)

Konec zápasu.

60

Běží poslední minuta a o vítězi už je rozhodnuto. Belgie zahrávala ještě jeden trestný roh, který Ballenghienová zakončila příliš vysokou ránou.

59

Jedna z japonských hráček hrála nohou, proto rozhodčí nařídil trestný roh. Krkolomně, ale přece se Charlotte Englebertová dostala ke střele, kterou Nakamuraová se štěstím pokryla pravou nohou.

58

Po ztrátě soupeře vystartovala do rychlého protiútoku Charlotte Englebertová. Zakončovala individuálně, bránu minula.

57

Japonsko kombinuje na útočné polovině a čeká, jestli se naskytne příležitost k průniku do brankovišti. Jenže belgická defenziva vypadá neprůchodně.

56

Puvrezová nahazovala na teč. Žádná z hokejek míček nezasáhla, ten pomalým tempem proskákal vedle levé tyče japonské brány.

55

Nyní však Belgie sehrála pohlednou a svižnou akci, ke čtvrtému gólu moc nechybělo! Charlotte Englebetová si počkala na nahrávku uvnitř brankoviště, střelu k levé tyči Nakamuraová zastavila výborným zákrokem.

54

Evropanky se dobrovolně vzdaly slibné pozice. Ačkoliv Emily Whiteová nebyla pod tlakem, tak nahrávala poslední spoluhráčce před gólmankou.

53

Japonky momentálně usilují alespoň o to, aby ze zápasu neodešly bez vstřelené branky. Oikawaová střílela z velké dálky hodně nepřesně.

52

Belgie právě vstřelila branku!
Je rozhodnuto! Spoluhráčkou protečovaný míček do brankoviště si našla AMBRE BALLENGHIENOVÁ a z otočky ho poslala do levého dolního rohu, kam natahující se Nakamuraová nedosáhla.

51

Z hodně velkého úhlu se rozhodla pokusit štěstí Charlotte Englebertová, napálila však hokejku připravené Oikawaové.

50

Asiatky s vypětím všech sil přestály nadějný belgický kontr, Helene Brasseurová v pádu zakončovala do těla brankářky.

49

Japonkám nelze upřít snaha, ale kvalita v koncovce viditelně chybí, bránu Pickardové v průběhu celého zápasu dosud výrazně neohrozily.

48

Belgie zahrávala trestný roh. Míček dostala Charlotte Englebertová, s tvrdou střelou si Nakamuraová poradila až nadvakrát.

47

Dvě hráčky na sebe natáhla Struijková, načež zvolila přenesení doleva na Brasseurovou, rána bez přípravy proletěla vysoko nad.

46

Také čtvrtá čtvrtina začíná v poklidném duchu. Důvodem je rozehrávka Belgičanek, které se nikam neženou a hrají na své polovině.

46

Začala čtvrtá čtvrtina.
Třetí čtvrtina byla zatím rozhodně tou nejméně záživnou. Belgičanky se totiž už soustředí na udržení náskoku a nechávají hrát Japonky, které si však v kombinaci vůbec nerozumí.

Belgie – Japonsko

3:0

koniec udalosti (0:0, 2:0, 0:0, 1:0)

Späť na online


Rozhodca: Labate (ARG), McCleanová (TTO)

Štatistiky:
Branky:
28. Brasseurová, 29. Englebertová, 52. Ballenghienová
Sestavy:
Belgie: Picardová - Puvrezová, Vanden Borreová, Hillewaertová, Brasseurová, Blockmansová - Vandermeirenová, Gerniersová, Struijková (C), Nelenová, Belisová - Marienová, Englebertová, Ballenghienová, Rasirová, Whiteová.
Trenér: Raoul Ehren

Japonsko: Nakamuraová - Asaiová, Suzukiová, Oikawaová, Ogawaová, Kozukaová, Urataová - H. Nagaiová, Šimadaová, Tanakaová, Omotová - J. Nagaiová (C), Kobajakawaová, Moriová, Torijamaová, Hasegawaová.
Trenér: Jude Menezes