Menu

Ďalšie

Olympijské hry - box

Do 75 kg – ženy

koniec udalosti

31.07.2024, 12:04 • Osemfinále • Jiří Polášek (@Pol45Jiri) cz

Polední program osmifinále boxu žen do 75 kilogramů je u konce. Postup do čtvrtfinále si uhájila Číňanka Li Čchien (5:0), Indka Lovlina Borgohainová (5:0), Australanka Caitlin Parkerová (5:0) a Maročanka Khadija Mardiová (3:2). (13:18:26)

Polední program je u konce.
Chantelle Jordan Reidová (GBR) vs Khadija Mardiová (MAR)

Poslední duel byl zatím tím nejvyrovnanějším. Chantelle Reidová strhla jednohlasně na svou stranu sudí v prvním kole. V tom druhém ale kromě jednoho okouzlila svým boxem sudí spíš Mardiová. Rozhodnout tak muselo třetí kolo, kde obě boxerky předvedly pěkný výkon. Sudí se zase nemohli jednohlasně shodnout, nakonec však jeden volil pro Britku, další čtyři pro Maročanku, a tak tak ve výsledku vyhrála 3:2 na body a postupuje dále.
Caitlin Parkerová (AUS) vs Citlalli Vanessa Ortizová (MEX)

Australanka nastoupila do zápasu aktivněji. V jednu chvíli dokonce servírovala soupeřce dlouhou salvu úderů, které Mexičanka vůbec nedokázala bránit. I Ortizová ale občas něco trefila a jeden ze sudích nakonec volil v prvním kole pro ni. Ostatní čtyři pro Australanku. Druhé kolo už šlo jednomyslně na stranu Australanky. Jeden sudí volil pro Mexičanku pouze osmičkou. V poslední fázi už modrá boxerka moc nezvládla vracet údery a se zápasem ještě něco zmoct. Měla tam jednu pěknou kombinaci asi tří úderů, která ji ale k vyhranému kolu rozhodně nemohla stačit. Přesto se ale jednalo o nejtěsnější kolo, kdy na její stranu volili dva sudí.
Sunniva Hofstadová (NOR) vs Lovlina Borgohainová (IND)

Indka se do zápasu pustila se vší vervou. To se nakonec promítlo také v hodnocení prvního kola, které jednomyslně dopadlo v její prospěch (10-9). V druhém kole se soupeřka v červeném snažila odpovídat, ale nakonec to dopadlo stejným výsledkem. Indka byla často napomínána rozhodčím, ale nebylo to nic závažného. Ve třetím kole pak zasadila soupeřce jednu ránu, po které se Hofstadová složila na zem, ale zase rychle vstala. Třetí kolo nakonec nešlo na stranu Indky, tři sudí bodovali pro Norku, ale ve výsledku Indka postoupila dále.
Li Čchien (CHN) vs Hergie Bacyadanová (PHI)

Filipínka začala hned tvrdým úderem do hlavy Číňanky, ta ale rychle oplácela několika ranami do hlavy u pletiva. Celkově byla trochu aktivnější a rozhodčí bodovali jednohlasně pro Číňanku v prvním kole (10-9). Ve druhém kole se dost vyčkávalo, nebyla to taková přetahovaná, obě bojovnice si snažily trochu udržet odstup. Aktivnější ale byla opět Li a i tentokrát vyhrála na body jednohlasně (10-9). Pomalejší bylo i kolo poslední, kdy ale opět aktivitou hýřila spíše Číňanka. Ta i tentokrát jednomyslně vyhrál (10-9) a postupuje dále.

Polední program osmifinálových zápasů žen do 75 kg začíná.
Vítám vás u dnešního osmifinále žen v boxu do 75 kilogramů. V tom nás čekají čtyři souboje. V 12:04 startuje souboj Číňanky Čchien Li a Filipínky Hergie Bacyadanové. Následuje od 12:20 utkání Norky Sunnivy Hofstadové a Indky Lovliny Borgohainové, ve 12:36 nás čeká zápolení Australanky Caitlin Parkerové s Mexičankou Citlalli Vanessou Ortizovou, a program uzavře od 12:52 duel Britky Chantelle Jordan Reidové a Khadije Mardiové z Maroka.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:04.

Do 75 kg – ženy

koniec udalosti

Späť na online