Menu

Ďalšie

Olympijské hry - box

Do 60 kg – ženy

koniec udalosti

31.07.2024, 22:16 • Štvrťfinále • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka) cz

Semifinalistkou a jistou medailistkou z olympiády v Paříži se po jednohlasném rozhodnutí sudích, kteří všichni stanovili skóre 30:27, a tedy 5:0, stává druhá nasazená Beatriz Iasmin Soaresová Ferreiraová. Na druhých hrách v řadě bude mít medaili. (22:32:27)
Heijnenová se tak trochu snaží vyprovokovat Soaresovou, aby třeba přišel trestný bod. Soaresová je ale koncentrována sama na sebe.
Nizozemka zaútočila, trefila, ale pak zůstala nekryta a dostala kombinaci tří úderů. A o tom tento zápas je. Soaresová na tomto sbírá body.
Soaresová opět vyhrála kolo 5:0 a je takřka jistou semifinalistkou!
I Nizozemka ovšem dokázala poslat soupeřku několik dost tvrdých ran. Sama jich ale schytala mnohem víc.
Zatímco Heijnenová přidržovala na středu ringu soupeřku za hlavu, ta si z jejího břicha udělala boxovací pytel. Soaresová už převzala iniciativu a nespoléhá se jen na protiútoky.
Soaresová si podmanila úvodní kolo u všech rozhodčích. Heijnenová sice posílala hodně úderů, ale většina vůbec neprošla krytem.
Obě boxerky při jedné přestřelce a následné přetahované skončily na zemi.
Jednatřicetiletá Soaresová, která obhajuje stříbro z Tokia, však má spoustu zkušeností, aby nechala soupeřku vybláznit a nenadělalo jí to moc škody.
Nizozemka poskakuje kolem Brazilky a začala hodně zhurta. Většinu úderů sice vykryje obrana, ale je to velmi sympatický přístup.
Boxerský program středečního dne olympijských her uzavře čtvrtfinále v ženské kategorii do 60 kilogramů. Do ringu míří nasazená dvojka Beatriz Iasmin Soaresová Ferreiraová a Chelsey Heijnenová.
Boxerský program pokračuje také ve středu večer. V tomto přenosu se budeme věnovat zápasům kategorie do 60 kilogramů žen. Jedná se o jediné čtvrtfinále večerního programu, v němž bude favoritkou Brazilka Beatriz Iasmin Soaresová Ferreiraová, která je nasazenou dvojkou. Čelit bude Nizozemce Chelsey Heijnenové.

Zápas čtvrtfinále
Chelsey Heijnen (NED) – Beatriz Iasmin Soaresová Ferreiraová (BRA)
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:08.

Do 60 kg – ženy

koniec udalosti

Späť na online