Menu

Ďalšie

Olympijské hry - streľba

Trap – ženy

Zlato v trape do Guatemaly

koniec udalosti

31.07.2024, 15:30 • Chateauroux Shooting Center • Finále • Ján Polák

Ďakujeme za sledovanie dnešného on-line prenosu a prajeme pekné športové zážitky z OH v Paríži. (16:54:44)

Výsledky finále trapu žien:
1. Adriana Ruano Olivaová (GUA) 45 OR
2. Silvana Maria Stancová (ITA) 40
3. Penny Smithová (AUS) 32
4. Mar Molne Magrinaová (ESP) 27
5. Fatima Galvezová (ESP) 23
6. Wu Cchuej-cchuej (CHN) 17

Adriana Ruano Olivaová o dva body prekonala olympijský rekord našej Zuzany Rehák-Štefečekovej a pred druhhou Stancovou mala úctyhodný náskok 5 terčov.

Je rozhodnuté, zlatú medailu získa Adriana Ruano Olivaová z Guatemaly, striebro poputuje do Talianska zásluhou Silvany Marie Stancovej.

Bronzovú medailu napokon vybojovala Austrálčanka Penny Smithová, ktorá sa do finále musela prestrieľať až z rozstrelu.
Olympijské finále má špecifickú atmosféru a potrebuje psychickú odolnosť. Španielka Mar Molne Magrinaová, ktorá suverénne vyhrala kvalifikáciu, končí vo finále na nepopulárnom štvrtom mieste.
Súťaž po ďalších piatich výstreloch opúšťa Španielka Fatima Galvezová, ktorá bola po kvalifikácii druhá. Absolútne jej však nevyšla prvá finálová séria, kde štyrikrát minula.
Číňanka sa nedokázala vyšplhať zo zóny ohrozenia a končí na 6. mieste. Vedie Ruano Olivaová z Guatemaly a súťaž sa presúva do eliminačnej fázy.
Po štvrtej sérii sa Galvezová dotiahla na zvyšok strieľajúcich, najhoršiu pozíciu má momentálne Číňanka Wu Cchuej-cchuej.
Máme za sebou tretiu finálovú sériu, posledná je stále Galvezová, ktorá stráca dva body, vedie stopercentná Ruano Olivaová.
Adriana Ruano Olivaová sa zatiaľ vo finále nepomýlila a zaslúžene tak vedie.
Aj po druhej sérii je posledná Španielka Galvezová, hoci sa dotiahla už len na rozdiel jedného výstrelu.
Prvé kolo finále absolútne nevychádza Španielke Fatimovej, ktorá netrafila hneď štyri terče a zatiaľ to s ňou vyzerá zle nedobre.
Strelkyne sú už pripravené, čoskoro začíname.

Finále trapu žien, rovnako ako u mužov, bude pozostávať z jedného 25-ranového kola. Po ňom spoznáme prvú vypadávajúcu. Následne strelkyne absolvujú série piatich výstrelov, pričom po každej sérii najslabšia vypadne zo súťaže. Pomocným kritériom v tomto smere je pri rovnosti bodov umiestnenie v kvalifikácii. Najlepšie dve strelkyne budú mať následne desať výstrelov, po ktorých spoznáme novú olympijskú šampiónku.
Štartová listina finále trapu žien:

1. Mar Molne Magrinaová (ESP)
2. Fatima Galvezová (ESP)
3. Adriana Ruano Olivaová
4. Silvana Maria Stancová (ITA)
5. Wu Cchuej-cchuej (CHN)
6. Penny Smithová (AUS)
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 15:30.

Trap – ženy

Zlato v trape do Guatemaly

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Favoritkou ženského trapu Molne Magrinaová
Víťazkou kvalifikácie sa impozantným výkonom 123 terčov stala Španielka Mar Molne Magrinaová, ktorá bola po včerajšku bezchybná. Druhú pozíciu rovnako ako včera obsadila jej krajanka Galvezová, na treťom mieste skončila Guatemalčanka Adriana Ruano Olivaová. Vedúcu trojicu doplní trio Stancová z Talianska, Wu Cchuej-cchuej z Číny a Smithová z Austrálie.