Menu

Ďalšie

Olympijské hry - vodné pólo - ženy

Itálie – USA

3:10

koniec udalosti (1:3, 1:3, 0:2, 1:2)

31.07.2024, 18:30 • Aquatics Centre, Paříž - Saint-Denis • Skupina B • Milan Huppert cz

Američanky si částečně spravily chuť po nezdaru proti Španělkám, v roli velkých favoritek rozstřílely Italky výsledkem 10:3.

Od začátku bylo zřejmé, kdo bude tahat za pomyslný delší konec provazu. Vodní pólařky ze zámoří si v první osmiminutovce vypracovaly dvoubrankový náskok, který ve zbytku střetnutí s chutí navyšovaly. Hráčkou zápasu se stala autorka hattricku Maddie Musselmanová, ale je třeba vyzdvihnout i skvělý výkon brankářky Ashleigh Johnsonové, jež si připsala 75% úspěšnost zákroků.

Američanky si polepšily na šest bodů a z druhého místa bodově dotáhly vedoucí Španělky. Itálie zůstává na nule čtvrtá, a pokud chce postoupit, musí nutně porazit Řekyně, hodil by se i úspěch proti zatím suverénním Španělkám. (19:48:19)

Konec zápasu.

31:46

Itálie právě vstřelila branku!
V samotném závěru se evropský celek dočkal třetího gólu. CLAUDIA ROBERTA MARLETTAOVÁ lehce zaskočila Johnsonovou hodem zleva na přední tyč, čímž se postarala o kosmetickou změnu stavu.

31:06

Italská brankářka zapisuje další úspěšný zákrok a v tomto případě naprosto chtěný, pravou rukou skvěle vyškrábla pokus Roemerové.

30:49

S notnou dávkou štěstí Banchelliová zabránila jedenácté inkasované brance, střela Sekulicové ji totiž zasáhla do hlavy.

29:46

Nepřesnost i na druhé straně. Mimo tři tyče poslala míč Sofia Giustiniová, přestože měla poměrně dost času na zamíření.

29:25

Závěr střetnutí se dohrává pouze z povinnosti. Roemereová vypálila svižnou střelu a gólmanka měla štěstí, že míč zamířil vedle pravé tyče.

28:10

Tým USA právě vstřelil branku!
Evidujeme dvouciferný počet vstřelených gólů na americké straně! A zároveň hattrick vstřelený MADDIE MUSSELMANOVOU, střela o vodu se odrazila do sítě ještě odrazem od hlavy Banchelliové.

27:19

Nechybělo moc, aby obloučkem uspěla Roemerová, marně se natahující Banchelliovou zachránila horní tyčka.

27:00

Avegnová dostala dobrou nahrávku, ale nedokázala jí plně využít, po zachycení míče vystřelila o pár čísel vedle pravé tyče.

26:32

Oddechový čas pro Itálii. Kouč Silipo chce dát hráčkám taktiku před přesilovkou způsobenou faulem Neushulové.

25:51

Viacavaová dlouho váhala, načež ne poprvé vyzkoušela oblouček přes brankářku, míč skončil v ruce pohotové Johnsonové.

25:12

Tvrdou střelu Marlettaové zblokovala jeden z bránících hráček, pro míč se potom pohotově natáhla brankářka Johnsonová.

24:30

Tým USA právě vstřelil branku!
Po faulu Betiniové hrály Američanky přesilovku, kterou bez milosti využily. Zprava přesunuly balón doleva, odkud s gólovým zakončením přispěchala JENNA FLYNNOVÁ.

24:01

Začala čtvrtá čtvrtina.

24:00

Konec třetí čtvrtiny.

23:51

Poslední akce čtvrtiny patřila Italkám, Valeria Palmieriová ji zhatila naprosto zbytečným faulem mimo balón.

23:23

Jewel Roemerová dostala nahrávku do těžké pozice před bránou, ve snaze o vytvoření si prostoru se dopustila faulu.

22:34

Fattalová získala odražený míč a pokusila se o založení rychlého protiútoku, Flynnová na dlouhý pas nedosáhla.

22:03

Timeout i na americké straně. Také předchází přesilovce hráček ze zámoří, trest si plave odpykat Giulia Viacavaová.

21:15

Na hattrick měla políčeno Musselmanová. Střelu mířila do pravého dolního rohu, kde byla ruka připravené Banchelliové.

20:16

Tentokráte neuspěly ani Američanky. Na vstřelený gól pomýšlela Fattalová, také italská brankářka předvedla velmi pěkný zákrok rukou.

19:49

Johnsonová místy působí neprůstřelným dojmem. Zapisuje další parádní zákrok, když z bezprostřední blízkosti zlikvidovala pokus Cocchiereové.

19:18

Italský trenér Silipo si bere oddechový čas předtím, než jeho svěřenkyně započnou přesilovku po faulu Raneyové.

18:11

Tým USA právě vstřelil branku!
Protiútok sehraný na jedničku, výsledkem je osmý americký gól. MAGGIE STEFFENSOVÁ využila špatného postavení brankářky a překvapila ji střelou na přední, levou tyč.

17:32

Johnsonová pomáhá spoluhráčkám dalším skvělým zákrokem. Natáhla pravačku za střelou Marlettaové, míč získala do vlastní moci.

17:05

Tým USA právě vstřelil branku!
Sledujeme obrovskou lekci z produktivity. MADDIE MUSSELMANOVÁ podruhé zapisuje své jméno do střelecké listiny, jejímu hodu do levé šibenice lze jen těžko něco vytýkat.

16:23

Parádní zákrok Johnsonové! Americká gólmanka dokonale zareagovala na dobře mířenou střelu Bettiniové a s vypětím všech si ji vytáhla na tyč.

16:01

Začala třetí čtvrtina.

16:00

Konec druhé čtvrtiny.

15:59

V samotném závěru prvního poločase měla snížení na pravačce Biaconiová, ke své i italské smůle trefila brankovou konstrukci.

15:08

Američanky podnikly akci ve snaze o sedmý gól, po křižném pasu střílela Flynnová, avšak Banchelliová se stihla včas přemístit.

14:21

Tým USA právě vstřelil branku!
Ne, v tomhle zápase drama neuvidíme. Hlavní adeptky na zlato dominují, šestou branku zařídila KALEIGH GILCHRISTOVÁ křižnou střelou z pravé strany, za kterou se gólmanka natahovala bez úspěchu.

14:00

Gólovou pozicí pohrdla Bianconiová, která si mohla ze středu vybrat, kam míč pošle, přičemž napálila jen Johnsonovou.

13:04

Tým USA právě vstřelil branku!
Příliš mnoho volného prostoru dostala napravo JEWEL ROMEREOVÁ, skvěle provedenou střelou o vodu vsítila šestý gól favorizovaného celku.

12:28

Marlettaová měla políčeno na svůj druhý vstřelený gól, obloučku však dala přílišnou výšku, do brány proto nezapadl.

11:47

Sekulicová se provinila útočným faulem, jenže totéž pak na druhé straně udělala Palmieriová, takže hraje tým USA.

11:10

Itálie právě vstřelila branku!
Povedená rána i na druhé straně! V hlavní roli CLAUDIA ROBERTA MARLETTAOVÁ, jež nasměrovala balón do brány ostrým hodem o břevno. Ještě není rozhodnuto.

10:40

Tým USA právě vstřelil branku!
Zprava se rozhodla pokusit střelecké štěstí MADDIE MUSSELMANOVÁ a trefila se neomylně do protějšího horního rohu, brankářka se za míčem jenom smutně podívala.

09:59

Další výborný zákrok americké brankářky! Střelu směřující do pravého horního rohu vyrazila konečky prstů.

09:12

Ze středu vypálila na druhé polovině Cochiereová, povedeným zákrokem se prezentovala Banchelliová.

08:27

Souboj o míč vyhrály Američanky. Poklidnou kombinaci završila Musselmanová, dělová rána skončila na břevně.

08:01

Začala druhá čtvrtina.

08:00

Konec první čtvrtiny.

07:36

Itálie právě vstřelila branku!
V koncovce úvodní čtvrtiny se italské reprezentantky dočkaly svého premiérového zásahu! Do černého mířila SOFIA GIUSTINIOVÁ po ukázkově sehraném protiútoku.

07:01

Evropanky byly blízko ke vstřelení gólu, leč Viacavaová jenom orazítkovala levou tyč, odražený míč získala Američanka Flynnová.

06:31

Útočným faulem se prezentovala Musselmanová, takže Italky mohly rozjet rychlý brejk, ale rozhodly se pro postupnou kombinaci.

05:41

Tým USA právě vstřelil branku!
Středem jsou pólařky ze zámoří nezastavitelné. V tomto prostoru si našla palebnou pozici i RYANN NEUSHULOVÁ a s drobným přispěním tečující protihráčky brankářce proletěl míč do sítě mezi rukama.

05:07

Protože Giustiniová neměla komu nahrát, tak se rozhodla vystřelit ze střední vzdálenosti, jenže míč proletěl o kus vedle levé části brankové konstrukce.

04:41

Na poslední vteřinu si Američanky nechaly zakončení útočné akce, z levé strany střílela Neushulová z velkého úhlu nepřesně.

03:44

Tým USA právě vstřelil branku!
Už je o dva góly! Zatímco Picozziová chytrým obloučkem trefila pouze tyčku, tak JORDAN RANEYOVÁ byla na druhé straně o kousek přesnější, stejně jako první skórující spoluhráčka uspěla střelou ze středu k pravé tyči.

03:12

Poměrně dlouho očekávala s rozehrávkou Prenticeová, aby nakonec selhala, úspěšné zachycení pasu zaznamenala Picozziová.

02:23

Evropankám se zatím směrem dopředu vůbec nedaří. Nahrávku dostala doleva Picozziová, úspěšným blokem se prezentovala Roemerová.

01:29

Tým USA právě vstřelil branku!
Ve středu si na nahrávku zprava počkala RACHEL FATTALOVÁ a okamžitě po zachycení míč hodila do volné pravé poloviny brány, Banchelliová byla bez šance.

00:23

První útok patřil Italkám. Střílela Bettiniová, která nasměrovala balón vysoko nad bránu favorizovaných Američanek.

Zápas začal.
Sestavy:

Itálie: Condorelliová (Banchelliová) – Tabaniová, Galardiová, Avegnová, Giustiniová, Bettiniová, Picozziová, Bianconiová, Palmieriová (C), Marlettaová, Cocchiereová, Viacavaová.
Trenér: Carlo Silipo

USA: Johnsonová (Longanová) – Musselmanová, Prenticeová, Fattalová, Flynnová, Steffensová (C), Raneyová, Neushulová, Roemerová, Gilchristová, Ausmusová, Sekulicová.
Trenér: Adam Krikorian
USA

Američanky jsou vůbec největšími favoritkami na zisk zlaté medaile, nicméně ani ony si už neodpustily zaváhání, v napínavém střetnutí prohrály rozdílem dvou gólů 11:13 se Španělskem, nicméně o postup se již bát zřejmě nemusí, protože v úvodním turnajovém klání rozstřílely v poměru 15:6 Řecko. Ani tolik nepřekvapí, že reprezentace USA je obhájcem olympijského zlata, ve finále ve velkém stylu deklasovaly 14:5 Španělky.
Itálie

Italky čeká velká bitva o to, aby uzmuly jedno ze čtyř postupových míst v pětičlenné skupině. Na úvod totiž selhaly v roli obrovských favoritek a s domácími Francouzkami padly 8:9. Když vezmeme v potaz, že jsou ve skupině velmi silné Španělky a právě Američanky, tak se zdá, že přímý postupový boj svedou s Řekyněmi, kde budou favoritkami. Nicméně samotnou účastí Italky vylepšily výsledek z před čtyř let, protože se do Tokia vůbec nepodívaly.
Všem fanynkám a fanouškům vodního póla přeju krásný středeční podvečer. Vítám vás při sledování olympijského turnaje žen, u zápasu skupiny B mezi Itálií a USA.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:30.

Itálie – USA

3:10

koniec udalosti (1:3, 1:3, 0:2, 1:2)

Späť na online


Rozhodca: Painchaudová (CAN), Putniković (SRB)

Štatistiky:
Branky:
8. Giustiniová, 12. Marlettaová, 32. Marlettaová - 2. Fattalová, 4. Raneyová, 6. Neushulová, 11. Musselmanová, 14. Roemerová, 15. Gilchristová, 18. Musselmanová, 19. Steffensová, 25. Flynnová, 29. Musselmanová
Sestavy:
Itálie: Banchelliová (Condorelliová) - Tabaniová, Galardiová, Avegnová, Giustiniová, Bettiniová, Picozziová, Bianconiová, Palmieriová (C), Marlettaová, Cocchiereová, Viacavaová.
Trenér: Carlo Silipo

USA: Johnsonová (Longanová) - Musselmanová, Prenticeová, Fattalová, Flynnová, Steffensová (C), Raneyová, Neushulová, Roemerová, Gilchristová, Ausmusová, Sekulicová.
Trenér: Adam Krikorian