Menu

Ďalšie

Olympijské hry - pozemný hokej - ženy

Argentína -Španielsko

2:1

koniec udalosti (1:0, 1:0, 0:1, 0:0)

31.07.2024, 10:00 • Stade Yves-du-Manoir 1, Paříž-Colombes • Skupina B • Matěj Skula cz

Utkání mezi Argentinou a Španělskem končí třetím vítězstvím hokejistek z Jižní Ameriky na olympijském turnaji v pozemním hokeji 2:1.
Argentinky vstoupily do zápas lépe a do vedení se dostaly v šesté minutě, když nepohrdla nabízenou penaltou Agustina Gorzelanyová – 1:0. Druhou branku zápasu zaznamenala v 21. minutě jihoamerická útočnice Eugenia Trinchinettiová, od jejíž hokejky se míček odrazil za záda brankářky.
Ve druhém poločase byly Španělky aktivnější a v 34. minutě dokázala snížit z penalty Lola Rieraová na 2:1. Evropský tým se pak v závěru snažil o vyrovnání, jenže ve čtvrté části hry nevyužil přesilovku a dvě minuty před koncem předvedla několik výborných zákroků argentinská gólmanka Cosentinová.

Ode mě je to pro dnešek z pozemního hokeje všechno, přeji hezký zbytek dne a třeba zase někdy na počtenou. (11:33:20)
Statistiky:

Góly: 2:1
Střely 13:17
Trestné rohy: 6:8
Proměněné trestné rohy: 1:0
Proměněné penalty: 1:1
Držení míčku: 50%:50%
Zelené karty: 1:0
Žluté karty: 1:0

60

Konec utkání.

60

Půl minuty před koncem rozehrávala Argentina, ale nepřesně a ke střeleckému pokusu se dostala Álvarezová, jenže minula branku.

59

Přihrávka před střelecký kruh ale nenašla žádnou ze Španělek a Argentinky odehrávají balonek do bezpečí.

59

Dvě minuty do konce zápasu a Španělky zůstávají usídlené na útočné polovině.

58

Po rozehrávce trestného rohu pálila jak Lola Rieraová, tak Alejandra Torresová-Quevedová, proti oběma střelám však zasáhla velmi dobře gólmanka Cosentinová!

57

Asi tři minuty před koncem získávají Španělky trestný roh. Dokážou jej využít a vyrovnat?

57

Nepřesná rozehrávky ze strany evropského celku málem využila s číslem 5 Agustina Alonsová, ale balon poslala jen vedle branky.

56

Jedna a Jihoameričanek se teď nelíbilo rozhodnutí hlavní rozhodčí, to však již nezmění a rozehrávat budou Španělky.

55

Hráčky Španělska ale nejsou v posledních minutách moc přesné a argentinská brankářka tak nemá vůbec žádnou práci.

54

Hráčky z Jižní Ameriky rozehrávají a stále se více a více přibližují bodům do tabulky. Ještě ale určitě není rozhodnuto, do konce zbývá asi šest minut herního času.

53

Argentina v plném počtu, hrají však i nadále hokejistky z evropské země.

52

Lauře Barriosové v rozhodující moment sjel míček z hokejky, Španělka ještě zabojovala a získala míček nazpět, poté ale branku Argentiny neohrozila.

51

Z této útočné akce ale Španělsko nevyrovná, neboť se Evropanky provinily útočným faulem.

50

Trest argentinské hokejistky Zoe Díazové de Armasové už sice z poloviny vypršel, Španělkám ale stále zůstává něco přes dvě minuty přesilovky na vyrovnání.

49

Přihrávku za obranu přečetla jedna z Argentinek a dopřává tak jihoamerické defenzivě chvíli oddechu.

48

Na hřišti teď zůstaly ležet Díazová de Armasová a také Jiménezová a hlavní rozhodčí přerušuje hru. Hůře z tohoto souboje nakonec vyšla Argentinka, která vidí za podražení soupeřky žlutou kartu.

47

Španělky zatím nevyužily početní převahy a brankářka Cosentinová zasahovat nemusela.

46

Hned zkraje poslední části hry dostává zelenou kartu Argentinka Sofia Toccalinová a půjde si na dvě minuty odpočinout.

46

Čtvrtá čtvrtina právě začala.

45

Konec třetí čtvrtiny.

45

Pár sekund před koncem časového limitu Argentinky chybovaly v rozehrávce a ke střele se dostala Blanca Pérezová, ale nezamířila přesně.

45

Maria Campoyová sice hezky proskočila mezi dvěma obránkyněmi Španělska, jenže poté o míček přišla a do do útoku mířily hráčky z Evropy, ale nezakončily.

43

Evropanky se ale tentokrát až před argentinskou branku neprocpaly a rozehrávaly jihoamerické soupeřky, jenže ani jejich akce nebyla dlouhého trvání.

42

Asi tři minuty před koncem třetí čtvrtiny rozehrávají z vlastní obranné poloviny hráčky Španělska.

41

Další velká šance Španělek nekončí gólem. Otevřené obrany málem využila Begona Garcíaová, její střelu vykopla brankářka Argentiny jen k Strappatové, ta však zamířila mimo tři tyče.

40

Ten se sice Argentinkám napoprvé moc nepovedl, ale poté pálila nepříjemně Raposová a gólmanka Španělska musela zasahovat.

40

Lara Casasová znovu využila své aktivity, když se natlačila až před brankářku Pérezovou, kterou sice nepřekonala, ale získala alespoň trestný roh.

40

Vše se ale nakonec obejde bez karetního napomenutí, hraje se dál za vyrovnaného stavu hráčů.

40

Na hřišti teď zůstala chvíli ležet Albertarriová a bude se zkoumat, jestli tento zákrok nebyl na kartu.

39

Velmi pohledná akce Lary Casasové a klidně to mohlo být 3:1. Proti však byla španělská brankářka Pérezová, která zakončení Jihoameričanky vyrazila do autu.

38

Jankunasové přihrávka nepřešla přes španělskou hokejku, avšak akce hráček z Pyrenejí také neměla dlouhého trvání.

37

Po rozehrávce nepříjemně pálila Maria Lópezová, brankářka Cosentinová ale předvedla velmi dobrý zákrok a pokus vyrazila.

37

Španělky do třetí čtvrtiny vstoupily velmi aktivně a teď budou mít dokonce další šanci na vyrovnání, neboť po zásahu nohy jedné z Argentinek budou zahrávat trestný roh.

36

A hrát budou po provinění Argentinek zase svěřenkyně kouče Garcíi.

35

Rychlou akci Evropanek měla na svědomí Torresová-Quevedová, která poté ještě nahrávala, ale její spoluhráčka si přihrávku nezpracovala.

34

Španělsko právě vstřelilo branku!
Je sníženo! K rozehrávce penalty se postavila španělská obránkyně LOLA RIERAOVÁ a i když brankářka Cosentinová trefila stranu, na přesné zakončení Španělky byla krátká – 2:1.

34

Po rozehrávce pálila Laura Barriosová a její pokus zastavila nohou na brankové čáře Castellarová – penalta pro Španělsko.

34

Brejk Španělek zakončila nahrávkou před branku Cosentinové Seguová, její pokus trefil nohu bránící Argentinky a my uvidíme trestný roh.

33

Akce Argentinek skončila u pravé postranní čáry, kde dobře zafungovala obrana Španělska.

32

Poprvé ve třetí části hry drží chvíli balonek ve své moci i hráčky evropského výběru.

31

Hezká akce Argentiny po levé straně, na jejímž konci ještě hledala Mocciaová hledala Granattovou, ta však zakončila vedle branky.

31

Úvodní rozehrávky se sice ujaly hráčky Španělska, ty však rychle míček odevzdaly soupeřkám.

31

Třetí čtvrtina právě odstartovala.
V polovině zápasu olympijské skupiny B mezi hráčkami Argentiny a Španělska v pozemním hokeji zatím vedou favorizované Jihoameričanky 2:0.
Povedený vstup Argentiny do utkání korunovala v šesté minutě Agustina Gorzelanyová, která s přehledem proměnila penaltu po prohřešku jedné ze Španělek. Své vedení navýšily Argentinky v 21. minutě, a to když nadvakrát tečovanou ránu usměrnila do branky Eugenia Trinchinettiová – 2:0. Ke konci druhé čtvrtiny sice byly lepší hráčky z Evropy, ale v největší šanci ránu Amundsonové zastavila tyčka a Španělsko nevyužilo ani sérii trestných rohů.

30

Druhá čtvrtina skončila.

30

Šanci posledního útoku měly hráčky ze Španělska, avšak brankářku Cosentinovou už neohrozily a do kabin odejdou s dvoubrankovou ztrátou.

29

Asi devadesát sekund před koncem první poloviny utkání chybovaly Španělky v rozehrávce a balonek mají zase Argentinky.

28

Dobré argentinské napadání vyneslo zisk balonku, rozehrávat tak budou hráčky z Jižní Ameriky.

27

Průnik Marty Seguové po levé straně zastavila obrana Argentinek.

26

Evropské hokejisty se dokázaly alespoň částečně vymanit z argentinského napadání a jsou to teď právě Španělky, které diktují tempo hry.

25

Argentina se po sérii španělských trestných rohů konečně dostala na chvíli k míčku, ale dlouho jej svěřenkyně trenéra Ferrary neudržely.

24

Teď už byly Španělky blízko, ránu Rieraové sice zblokovala obránkyně Argentiny, další pokus od Amundsonové však už musela zastavit tyčka.

24

A Španělky budou mít k dispozici ještě další trestný roh, Argentina je teď pod velkým tlakem.

23

Velký závar před brankou Argentiny ale gólem nekončí, neboť pokus Amundsonové vyrazila brankářka Cosentinová. Další trestný roh.

23

Rychlý brejk Španělek přes pravou stranu nezakončila přesnou přihrávkou Iglesiasová, ta samá hráčka ale vzápětí vybojovala trestný roh pro hráčky z Evropy.

22

Julieta Jankunasová to zkusil přímo na branku, kterou však minula.

21

Argentina právě vstřelila branku!
A po trestném rohu je to o dvě branky! Pokus Gorzelanyové tečovala jak Jankunasová, tak hlavně EUGENIA TRINCHINETTIOVÁ, která jej usměrnila za záda brankářky Pérezové – 2:0.

21

Španělská obránkyně trefila při rozehrávce nohu své spoluhráčky Lopezové, trestný roh pro Argentinu.

21

Ve druhé části hry zatím marně čekáme na jakékoli střelecké zakončení mezi tři tyče, to si teď nepřipíšou hráčky Španělska, neboť jejich akce končí už na půlce.

19

Pokus Díazové de Armasové trefil jen nohu spoluhráčky, je tedy pískáno a hrají hráčky z Evropy.

18

Nepřesnost při zakládání jihoamerické akce, rozehrávaly Španělky, ale Argentina dobrým napadáním získává balonek nazpět.

17

Rozehrávka Španělek nebyla z kategorie nejpřesnějších a tak mohla hrát Argentina, ale její hráčky branku Clary Pérezové neohrozily.

16

Hned po dvaceti sekundách druhé části se hezkou samostatnou akcí prezentovala Blanca Pérezová, její pobídku před branku Cosentinové ale nikdo netečoval.

16

Druhá čtvrtina právě začala.

15

Konec první čtvrtiny.

15

Blanca Pérezová udržela míček u své hokejky a následně poslala nástřel před argentinskou branku Lucia Jiménezová, žádná z hráček Španělska ale nedokázala balonek nasměrovat do branky.

14

Asi jednou minutu před koncem první čtvrtiny rozehrávají na polovině hřiště Argentinky.

13

Útok po pravé straně vedla argentinská hráčka a poté hledala před brankou Granattovou, k té se ale hrací předmět nedostal.

12

Dlouhá rozehrávka ze strany týmu z Pyrenejského poloostrova našla Belen Iglesiasovou, která sice míček předala, ale její spoluhráčky už jej neudržely.

11

Útok jihoamerických hráček přerušuje obranný zákrok jedné ze španělských hokejistek, Argentina ale bude hrát s balonkem i nadále.

10

Další rozehrávka Argentiny ale ovoce nepřinesla a jsou to tak právě hráčky z Evropy, které drží balonek.

10

Pokus Lary Casasové velmi dobře zastavila na brankové čáře obránkyně španělského týmu. Důležitý defenzivní zákrok.

9

A míček se opravdu dotknul nohy jedné ze Španělek, takže uvidíme další trestný roh.

9

Akci Argentiny zastavil hvizd hlavní rozhodčí, u videa se bude zkoumat teoretický dotek balonku s nohou španělské hráčky.

8

Španělky se v úvodních osmi minutách hlavně bránily, naopak Argentinky jsou zatím daleko lepší a potvrzují roli favoritek.

7

Nepříjemnou střelu Alonsové z hrany střeleckého kruhu vyráží brankářka Pérezová.

6

Argentina právě vstřelila branku!
K rozehrávce nařízené penalty se postavila AGUSTINA GORZELANYOVÁ a svým přesným zakončením do levého horního růžku branky posílá Argentinky do vedení!

6

Střelecký pokus Gorzelanyové po trestném rohu na brankové čáře zastavila bránící Laura Barriosová nohou a je nařízena penalta pro Argentinu!

6

Jedna z hostujících hráček Španělska se provinila faulem, Argentinky budou zahrávat první trestný roh v zápase.

6

Poprvé do akce musela i brankářka Argentiny, která ale dokázala vyrazit ránu Torresové-Quevedové levým betonem.

5

Další akce Argentinek už sice tak úspěšná nebyla, avšak hráčky z Evropy míček jen odevzdávají.

4

První nebezpečí před španělskou brankou. Po přihrávce do střeleckého kruhu pálila z otočky Maria Granattová, její pokus však těsně minul vzdálenější tyčku.

3

Nástřel z pravé strany do střeleckého kruhu vyrazila argentinská brankářka Cosentinová k Lauře Barriosové, které ale zakončení nesedlo a hrát může zase celek z Jižní Ameriky.

2

V první minutě zápasu držely více balonek u svých hokejek hráčky Argentiny, jejichž počínání však zastavuje hvizd jedné z rozhodčích.

1

Utkání právě začalo.
Před začátkem dnešního zápasu si ještě v Paříži vyslechneme hymny obou národů, dnes začínáme tou argentinskou, neboť jsou to právě hráčky z Ameriky, které jsou dnes označeny jako domácí tým.
Úvodní sestavy:
Argentina: Toccalinová – Gorzelanyová, Raposová, Alonsová, Granattová, Cosentinová, Mocciaová (C), Cairová, Trinchinettiová, Castellarová, Jankunasová
Náhradnice: Albertarriová, Valdezová, Casasová, Campoyová, de Armasová
Trenér: Fernando Ferrara

Španělsko: C. Pérezová – Strappatová, Jiménezová, Lópezová (C), Seguová, Amundsonová, Blanca Pérezová, Gineová, Torresová-Quevedová, C. Pérezová, Álvarezová, L. Barriosová
Náhradnice: B. Barriosová, Iglesiasová, Rieraová, Garcíaová, Beatriz Pérezová
Trenér: Carlos García Cuenca
Španělsko
Pozemní hokejisté z Pyrenejí si v lednu tohoto roku zahrály kvalifikační turnaj o postup do Paříže. Ve své čtyřčlenné skupině, která se odehrála ve Valencii, narazily španělské hráčky na Malajsii, Velkou Británii a Kanadu. Ani jeden z těchto národů ale Španělsko nezastavil a to tak směřovalo do semifinále, které navíc také ovládlo a před finálovým zápasem mělo jisté místo na olympiádě. Celý turnaj však Španělsko nevyhrálo, neboť ve finále byla nad španělské síly ženská reprezentace Belgie.
Evropský celek už jeden olympijský turnaj vyhrál, ale to bylo už v roce 1992. V posledních letech končí cesty Španělek často v čtvrtfinále, jako tomu bylo naposledy před třemi roky v Tokiu, když pouť Španělska ukončila po penaltovém rozstřelu Velká Británie.
Do letošního turnaje nevstoupily Španělky určitě špatně. V prvním utkání totiž udolaly hráčky z Velké Británie a vyhrály 2:1, v tom druhém už ale přišlo zaváhání, neboť tým z Pyrenejského poloostrova pouze remizoval s Američankami 1:1.
Argentina
Hráčky z Jižní Ameriky se na olympijské hry do Paříže kvalifikovaly zásluhou dobrých výsledků na Panamerických hrách, které se konaly na podzim minulého roku. Na nich Argentinky suverénně prošly základní skupinou a z konkurence Uruguaye, Spojených států amerických a Trinidadu a Tobaga postoupily do semifinále turnaje. Tam si ženský výběr Argentiny poradil s Kanadou výsledkem 3:1 a postoupil do finále, kde podruhé na šampionátu porazil USA a celý turnaj tak Argentinky opanovaly.
Argentinky bychom měli určitě řadit mezi okruh kandidátek na vítěze celého olympijského turnaje. Na poslední olympiádě v Tokiu totiž zastavily argentinskou jízdu až Nizozemky, které vyhrály 3:1 a zvedly nad hlavu titul.
Letošní ročník olympijských her zahájily jihoamerické hokejistky zápasem s hráčkami USA, které porazily výsledkem 4:1. Ani ve druhém utkání poté Argentina nezaváhala, a to i přesto, že zápas s Jihoafrickou republikou musela otáčet a nakonec vyhrála 4:2.
Příjemné středeční dopoledne všem fanouškům pozemního hokeje. Základní skupiny olympijského turnaje jsou v plném proudu a my se společně podíváme na další zápas ženské skupiny B, ve které na sebe narazí Argentinky a Španělky. Duel zmíněných dvou zemí začíná v 10 hodin a k jeho sledování jste srdečně zváni!
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

Argentína -Španielsko

2:1

koniec udalosti (1:0, 1:0, 0:1, 0:0)

Späť na online


Rozhodca: Hannah Harrisonová, Alison Keoghová

Štatistiky:
Sestavy
Argentina: Cosentinová - Gorzelanyová, Raposová, Alonsová, Granattová, Toccalinová, Mocciaová (C), Cairová, Trinchinettiová, Castellarová, Jankunasová
Náhradnice: Albertarriová, Valdezová, Casasová, Campoyová, de Armasová

Španělsko: C. Pérezová - Strappatová, Jiménezová, Lópezová (C), Seguová, Amundsonová, Blanca Pérezová, Gineová, Torresová-Quevedová, Álvarezová, L. Barriosová
Náhradnice: B. Barriosová, Iglesiasová, Rieraová, Garcíaová, Beatriz Pérezová
Branky
6. Gorzelanyová, 21. Trinchinettiová - 34. Rieraová
Karty
Zelená karta: 46. Toccalinová
Žlutá karta: 48. de Armasová