Menu

Ďalšie

Olympijské hry - cyklistika BMX

Freestyle – ženy

Vítěz: Teng Ja-wen (CHN)

koniec udalosti

31.07.2024, 13:10 • Place de la Concorde • Finále • Adam Kodet cz

5

Iveta Miculyčová odpálila jízdu opět svým one hander cannonballem, jenže hned u tohoto prvního triku jí sjela pravá noha a bylo hotovo. Iveta jízdu ani nedojede. Je hodně zklamaná a už by se nedokázala soustředit, aby předvedla aspoň něco pro diváky. Pokud si něco schovávala pro rozhodčí i fanoušky, dnes už to bohužel neuvidíme.

5

Začala zase krásným Cannoball trikem, vylepšeným seat grabbem o trik superman. Pár pěkných transferů krátký wall ride, ale jakoby Ivetě chyběla rychlost. Na konci se opět dostala k parádnímu kousku, kdy u no handeru ještě drží řidítka nohama. Její jízdy jsou hodně variabilní a originální, ale na medaili bude potřeba přidat něco speciálního. První zapsané skóre pro Češku je 82,30, což znamená momentálně třetí místo. Iveta ale má na víc!

5

Iveta Miculyčová se chystá na svou první jízdu, její trenér sliboval backflip barspin a flair navíc ke kvalifikačním výkonům. Předvede to mladá Češka i přímo v praxi?
Trenér Ivety Miculyčové Michael Beran včera dával rozhovory za svou svěřenkyni, která se v horkých podmínkách necítila ve své kůži. I tak předvedla dvě velmi solidní jízdy, plné svých vlastních osobitých triků, do kterých dle trenéra ve finále přidá ještě dvě salta. To by v případě čisté jízdy mohlo mistryni Evropy poslat přes 90 bodů a tedy posunout třeba i na medailové příčky.

Obecně se ale očekává, že boj o cenné kovy obstará americká vítězka kvalifikace, pětinásobná mistryně světa a už teď legenda tohoto sportu Hanna Robertsová, a její dvě velmi agilní čínské konkurentky, Sun Ťia-čchi a Teng Ja-wen. Naopak do finále nepostoupila obhájkyně zlata z Tokya, Britka Charlotte Worthingtonová, takže budeme mít dnes odpoledne novou olympijskou vítězku.
Vítejte na Place de la Concorde, kde vyrostl krásný olympijský park, ve kterém se jezdí závody v disciplíně Freestyle BMX. Ze včerejší kvalifikace prošlo devět nejlepších závodnic z celkových 12, takže nebylo potřeba příliš tlačit na pilu. O to víc se lze těšit na dnešek, protože každá z jezdkyň si na finálovou jízdu schovala něco speciálního, včetně české medailové naděje, Ivety Miculyčové.

Freestyle – ženy

Vítěz: Teng Ja-wen (CHN)

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Konečné pořadí
1. Teng Ja-wen (CHN) 92,60 b.
2. Perris Benegasová (USA) 90,70
3. Natalya Diehmová (AUS) 88,80
4. Queen Sarah Villegasová Sernaová (COL) 88,00
5. Macarena Perezová Grassetová (CHI) 84,55
6. Iveta Miculyčová (CZE) 82,30
7. Sun Ťia-čchi (CHN) 70,80
8. Hannah Robertsová (USA) 70,00
9. Laury Perezová (FRA) 64,30
Startovní listina
1. Laury Perezová (FRA)
2. Natalya Diehmová (AUS)
3. Macarena Perezová Grassetová (CHI)
4. Queen Sarah Villegasová Sernaová (COL)
5. Iveta Miculyčová (CZE)
6. Perris Benegasová (USA)
7. Sun Ťia-čchi (CHN)
8. Teng Ja-wen (CHN)
9. Hannah Robertsová (USA)