Menu

Ďalšie

Olympijské hry - stolný tenis

Dvouhra – muži a ženy

koniec udalosti

31.07.2024, 20:00 • South Paris Arena 4 • Osemfinále • Adam Kročil cz

To je z mé strany i ze strany účastníků OH ve stolním tenise pro dnešek vše. Přeji vám hezký zbytek večera a příjemnou zábavu u dalších přenosů, ať už z Olympijských her, nebo z jiné události. (22:47:55)

Muži
Truls MOREGARD (SWE) – Cheng-Jui KAO (TPE) 4:1
Tomokazu HARIMOTO (JPN) – Anders LIND (DEN) 4:1
Kanak JHA (USA) – Zhendong FAN (CHN) 0:4

Ženy
Yubin SHIN (KOR) – Lily ZHANG (USA) 4:0
Yingsha SUN (CHN) – Sreeja AKULOVÁ (IND) 4:0
Jia Nan YUAN (FRA) – Hina HAYATOVÁ (JPN) 0:4

Žádnou šanci své soupeřce nedala ani Hayatová, která napodobila výsledek 4:0 (11,6,8,6) z vedlejšího stolu a doplňuje ženskou TOP 8.

Mužská dvouhra zná posledního čtvrtfinalistu. Stal se jím, po hladkém vítězství 4:0 (4,7,10,7), Fan Zhendong.
Stejně tak Hayatové zbývá k postupu jeden jediný set, na který má hned 4 pokusy.
Jha začal konečně v souboji s Fanem kousat a znepříjemnil tak čínskému soupeři závěr třetí sady. Přesto Číňan připisuje na výsledkovou tabuli set číslo 3.
S druhým setem neměla problém ani Hayatová a po výsledku 11:6 také vede o 2 sety.
I druhý set míří na konto Fan Zhendonga, který vyhrál 2.set 11:7.
Daleko vyrovnanější je zatím ženský souboj, ve kterém se poměrem 13:11 povedlo získat set Japonce.
Fan Zhendonga provází tímto zápasem myšlenka, že je po vypadnutí Wanga favoritem na titul a během prvního setu tak skutečně působil. Výhra 11:4 mluví za vše.
Aktérkami ženského zápasu jsou Japonka Hayatová a její protihráčka Yuan z Francie, která bude mít publikum na své straně.
Nic se nezměnilo na tom, že stůl číslo 1 je dějištěm mužského zápasu mezi, čínskou aktuálně největší nadějí na zlato, Zhendongem Fan a americkým hráčem Kanakem Jha.
Odstartovaly poslední 2 utkání v rámci osmifinále dvouhry mužů a žen.
Přibližně za 15 minut nás čekají dnešní poslední 2 zápasy.

Akulová předvedla proti světové jedničce 2 velice dobré sety. Tedy pokud nebudeme počítat jejich koncovky. Sun tak porazila Akulovou 4:0 (10,10,8,3).

Harimoto nazachytil nástup do zápasu. Trápit jej to ale nemusí. Na výhru 4:1 (-8,10,5,8,6) s Lindem to dneska večer stačilo.
Asijští hráči se mohou radovat prakticky ve stejnou chvíli. Těžko se dá rozeznat, jestli teď patří potlesk v hale Harimotovi nebo Sun. Oba vyhrávají svůj 3 set. Pro Harimota to znamená vedení 3:1 nad Lindem a Sun patří průběžné skóre 3:0 na sety proti Akulové.
Vývoj zápasu otáčí na 2:1 Japonec Harimoto, který již třetí set uhrává s větší jistotou.
Na Akulovou nejspíš doléhá tíha důležitosti utkání. Indka si vybojovala ještě o 1 setbol více něž minulý set, ale ani vedení 10:7 jí nestačilo. Sun totiž 5 body v řadě vyhrává i druhý set naprosto stejným výsledkem.
Harimoto postupně ztrácel vedení, které si vypracoval na začátku druhého setu. Kompletně jej prováhal, ale dokázal se herně vrátit do koncovky, kterou vyhrál 12:10 a zajistil, že zápas bude trvat minimálně ještě 3 sety.
Fanoušci sedící v pařížské aréně mohli být překvapeni dvojnásobně. Sun ovšem odvrátila soupeřčiny setboly a ihned využila první, který jí byl nabídnut.
Lind se postaral v úvodním setu o atraktivitu duelu. Na zisk prvního sady ve prospěch Dána bude muset Harimoto reagovat.
Stůl číslo 1 je obsazen mužským soubojem Japonce Harimota a Dána Anderse Linda. Vedle nich je již tradičně ženský duel mezi světovou jedničkou Sun a hráčkou z Indie Akulovou.
Na obou stolech máme nové dvojice hráčů a začátku utkání tak nic nebrání.

Moregardova senzační jízda turnajem pokračuje. Tentokrát to odnesl Kao porážkou 4:1 (-14,11,8,10,6). Hráče, který je znám svým šestihranem, čeká ve čtvrtfinále egyptský soupeř Omar Assar.
Moregardovi první 2 setboly nestačily, ze třetího se již nemýlil a po vyhraném čtvrtém setu 12:10 odskakuje na vedení 3:1.

Pařížskou halou zněl pokřik USA, kterým ještě fanoušci burcovali Zhang k prodloužení zápasu. Shin se nenechala rozhodit a porazila Zhang 4:0 (2,8,4,13).
Obrovská psychická vzpruha pro Moregarda v podobě 3.setu. Švéd v něm dokázal otočit nepříznivý stav z 1:7 na 11:8!
Zhang je jasné, že již nemá na co čekat. V průběhu setu použila timeout a ten jí skutečně pomohl. Teď ale musí odvracet 1.mečbol.
Kdo se o šance na získání setu bát nemusí je Korejka Shin, která opět bezchybným výkonem vyhrává i 3.set 11:4.
Prasátko, které se otřelo o boční hranu stolu, dopomohlo Moregardovi ke srovnání na 1:1.
Švédský mladík dokázal smazat 2 setboly svého soupeře a nyní zkusí využít svoji druhou šanci v tomto setu.
Během toho, co se v mužském utkání rozhodlo o vítězi první sady, již Shin vede 2:0 na sety a zdá se, že svou soupeřku nebude zbytečně vybízet k zisku možné sady.
Moregardovi byly 3 setboly málo, a tak úvodní set získává svým 3.setbolem Kao na svou stranu.
1.set v mužském utkání stále nezná vítěze, hráči vědí o jeho důležitosti a bojují o něj, jako by byl poslední. Stav 13:13 hovoří za vše.
Shin hned od začátku působí suverénním dojmem a ujímá se rychlého vedení 1:0, po setu v poměru 11:2.
Na vedlejším stole hraje svůj zápas jihokorejská hráčka Shin, která již má z pařížské olympiády jednu medaili, a to bronzovou ze čtyřhrového mixu. Její vyzyvatelkou je Zhang z USA.
Na prvním stole se právě rozběhl duel mezi Moregardem a Kaem. Favoritem utkání je švédský mladík, který nám již dneska ukázal, že být favoritem vám zápas samo o sobě nevyhraje.
Dobrý den, vítám vás u 5.hracího dne stolního tenisu na Olympijských hrách. V rámci 3.kola dvouhry mužů budeme svědky 3 večerních duelů a jinak tomu nebude ani v kategorii žen. Starty zápasů budou rozděleny po 2, do 3 časových intervalů. První dvojice zápasů začne ve 20:00h, další 2 utkání budou následovat po nich ve 21:00h a poslední dvojice soubojů odstartuje ve 22:00h.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.

Dvouhra – muži a ženy

koniec udalosti

Späť na online